Aznap éjjel - az első rész után

Aznap éjjel - Riz Ahmed - HBO
Aznap éjjel - Riz Ahmed - HBO

Aznap éjjel, amire rákattansz, ha krimi rajongó vagy

 

Az HBO új sorozata egy pakisztáni fiatal életéről szól, mármint arról, hogyan keveredik bele egy bűncselekménybe, amit állítása szerint nem ő követett el. Nehéz őt kimosni ebből, hiszen egy gyilkosság fő gyanúsítottja, nála a valószínűsíthető gyilkos eszköz, ott volt a helyszínen és még menekülni is próbált.

 

Az Aznap éjjel az HBO új sorozata, egyelőre még csak az első részt lehetett megnézni, mint ahogy szeretem, eredeti hanggal, magyar felirattal. Kicsit lassan bontakozódik ki a sztori, de gyönyörű képekkel, szép főszereplőkkel, bontakozódik ki a dráma, onnantól kezdve, hogy Naz-t meghívják a suli menő kosarasai egy buliba, az odajutáshoz elköti apja taxiját, de még mielőtt elérhetne a partira, egy gyönyörű, de annál szomorúbb és depressziósnak, kicsit elveszettnek, öngyilkos-jelöltnek tűnő lány beül a taxiba és a partra viteti magát. Hősünk természetesen belezúg a lányba, onnan csak sodródik az eseményekkel, egészen a szörnyű pillanatig, amikor megtalálja az ágyban a lány holttestét.

Nazre hamar lecsap a rendőrség és onnantól kezdve látjuk, milyen apróságokon múlik, hogy elmenekülhet, vagy sem. Milyen nehezen és milyen módszerekkel dolgozik a New York-i rendőrség.

Az első rész 75 perces, sötét, bár kicsit steril képekkel. A főszereplő Riz Ahmed (Zsivány Egyes –Egy Star Wars történet, Éjjeli féreg), és az első rész végére felbukkan John Torturro is, aki a sorozat húzó neve. Egy kicsit lepukkant ügyvédet játszik. Torturro a rendőrségen látja meg Nazt és elvállalja az ügyét, majd nem örül annak, mikor kiderül, ki is vezeti a nyomozást.

Az már látszik, hogy nagyon lassan fog kibontakozni az egész, az HBO sorozataira jellemző sebességgel történnek a dolgok, van időnk beleélni magunkat a helyzetekbe. Engem rögtön beszippantott a történet, még akkor is, ha láttunk már ilyen alapsztorival filmet. Ez más lesz. Érdemes lesz követni, ahogy kiderül, remélhetőleg kiderül, hogy ki is volt valójában a gyilkos, csak remélni tudjuk, hogy nem Naz, az ügye egyelőre reménytelen. Ő maga sem tudja mi történt, akkor a rendőrök, vagy az ügyvédje hogyan tudják kideríteni az igazságot, hogyan tudják visszapörgetni az eseményeket?!

Na ezt fogjuk megtudni a sorozat alapján.

A sorozat a 2008-ban a BBC által bemutatott Criminal Justice brit sikersorozat amerikai remake-je.

Az Aznap éjjel, első rész címe: The Beach, vagyis a tengerpart…

Összesen 8 részes a sorozat, így lesz időnk belelátni az amerikai igazságszolgáltatás működésébe.

 

MG

Tags: