Aznap éjjel - a második rész után

Aznap éjjel - második epizód - HBO
Aznap éjjel - második epizód - HBO

Folytatódik az HBO sajátkészítésű krimi sorozata, Naz egyre mélyebbre süllyed az igazságszolgáltatás lassan őrlő fogaskerekei között, vagyis nagy a gond.

 

Az első részben megismerhettük Naz-t, aki összejön egy kicsit depressziós lánnyal, mikor magához tér a kicsit bedrogozott, bepiált állapotból, a lányt holtan találja, rengeteg késszúrás okozta sebből vérezve, az ágy és a fal is vérben úszik. Naz megpróbál elmenekülni, de igen gyorsan a rendőrségen köt ki, ahol a véletlennek köszönhetően a nem túl sikeres ügyvéd Jack Stone, akit John Turturro játszik, karolja fel.

 

A második részben tovább folyik a játszma, Naz még mindig a rács mögött, várja a sorsát, miközben a nyomozást vezető Box próbálja szóra bírni a fiút, annak ellenére Jack Stone jelzi, ne beszéljen senkivel sem. Senkinek se mondjon semmit, még a családjának sem, mert a rendőrök figyelik. És az igazságot sok féleképpen lehet értelmezni…

Naz végül nem maradhat óvadék ellenében szabadlábon, ami nem is meglepő, mert gyilkosság a vád ellene. Kezdi megcsapni a börtön szele, a tárgyalást várva igen kemény alakokkal kerül összezárva, érezhetjük, nagyon durva időszak elé néz.

A többi szereplőről is egyre többet tudunk meg, főleg Jack Stone, vagyis az ügyvéd állapota az érdekes, aki ekcémával küzd és ezt nagyon szeretik minden pillanatban elsütni…, megismerjük a családját is és több utalást is kapunk, mekkora nagy szerencse, hogy megcsípte Naz ügyét. Felfelé ívelhet a karrierje?

Közben újabb képet kapunk, milyen is lehetett a Naz élete, az anyuka egyre többet tud meg a fiáról, miközben kutat a szobájában. Titkok még családon belül is, bár olyanok, amik talán teljesen természetesek, magánéleti események, vágyak nem mindenkire tartoznak, még családon belül sem.

A második rész sem pörög, lassan folynak az események, de közben még sem unatkozunk, visszafordíthatatlanul haladunk az egyre sötétebb folytatás felé, megismerjük a meggyilkolt lány múltját és egyáltalán nem közeledünk az ügy megoldása felé, sőt, egyre több kérdés merül fel és valószínűleg ez így fog maradni a nyolcadik rész végéig.

Jól felépített krimi, sejteni lehet dolgokat, de nincs válaszunk, annyi út lehet a befejezésig és annyira kevés információnk van hozzá, csak sejtések, sejtetések, amivel csak azt érik el, hogy meg akarjuk nézni a harmadik részt is… És csak reménykedni tudunk, Naz megmenekül, hogy nem ő volt a gyilkos, ő erre nem lehetett képes, hogy meg lesz a bűnös, hogy sikerül kiszabadulnia úgy, hogy nem törik meg a tehetséges fiatal lelkileg… csak reménykedni lehet, de látva a képeket, ennek nem sok esélye, onnan ép lélekkel nem lesz egyszerű.

Tags: