Csillagok között - itt a Mocsok 1 Kölykök új nagylemeze

Mocsok 1 Kölykök
Mocsok 1 Kölykök

Társalog minden csillag címmel megjelent az egyszerre fülbemászó és karakteres pop-rockzenében utazó négytagú Mocsok 1 Kölykök új nagylemeze.

 

 

Pimaszok és szellemesek, harapósak és poposak, szexisek és vagányak, de nem nyálasak, zenélni is nagyon tudnak, de nem csak zenélni, hanem emlékezetes dalokat írni is képesek - ők a Mocsok 1 Kölykök, akik csupa olyan dolgot tudnak egyszerre, ami kevés kortárs magyar együttesnek van meg egy kalap alatt.

 

A Mocsok 1 Kölykök neve már a zenekar első, Mezitláb című albumának megjelenése óta ismerősen csenghet. A Ringó, az Illegál, vagy a Szia, mi újság ismerősek lehetnek a Petőfi Rádió játszási listájáról, ráadásul az együttest 2011-ben, az év felfedezettje, 2012-ben pedig - a zenekar második nagylemeze, a már a bemutatkozó albummal is igen magasra tett lécet még feljebb emelő Lányok és lovak megjelenése után - az év alternatív albuma kategóriában is Fonogram-díjra jelölték.

A most megjelent új album, a Társalog minden csillag négy év szünet után került a boltokba. Arról, hogy mi történt a hosszú albumszünetben és, hogy hogyan készült az új nagylemez, s persze, hogy milyen is ez a nyolc új dal, Pulius Tamás frontember mesél:

“Sokáig hallgattunk, két lemezes zenekarhoz képest meg pláne. Nekünk viszont nem így tűnt, szinte egyből megszülettek az első ötletek a harmadik lemezre, miután a második kijött. A szövegek jöttek nehezen. Kiestem a gyakorlatból, mint amikor nem fogsz a kezedben hangszert egy évig. Rá kellett újra állítani az agyam. Fél esőerdőnyi papír ment el egy jónak ítélt mondatra. Emlékszem, amikor görnyedtem a szövegtelen dalok felett és a jövőbeli magamat irígyeltem, aki már mindennek tudója. Most visszamutatok neki egy felfele álló hüvelykujjat, mert végre fent társalog minden csillag. Eleget bámultam az égre hozzá, hidd el!

Ráadásul semmi sem állandó, különböző változások zavarták meg a nyugodt munkát. Sajnos Horváth Gergely Ambrussal időközben elváltak útjaink. Az addigi kiadónk is másképp kezdett gondolkodni, köszönhetően a változó trendeknek. Azonban még így is sokan támogatták munkánkat. Elnyertünk egy az NKA által kiírt pályázatot. Ez tette lehetővé, hogy az anyagot profi helyeken vegyük fel és találtunk egy rendkívül tehetséges, fiatal producert, Horváth Barnabás Botondot, aki idejét nem kímélve együtt volt velünk próbákon, akihez odaköltözhettünk, közösen szövegeztünk, hangszereltünk, sírtunk, nevettünk, ahogy azt kell. Ezek mellett külön öröm, hogy testvérem, a Supernemből ismert Pulius Tibi is úgy gondolta, hogy szívesen szerepet vállal a lemezen, a Fúj, de szép című dalban. Őrületes gitár párbaj született közte és a gitárosunk  Csekő Ádi között”

 

Tags: