Neil Gaiman és Michael Reaves: Köztesvilág

Neil Gaiman és Michael Reaves: Köztesvilág
Neil Gaiman és Michael Reaves: Köztesvilág

Az Agave Könyvek leleplezte az egyik könyvheti újdonságát, a Köztesvilágot

 

 

Neil Gaiman, Emmy-díjas forgatókönyvíró barátjával, Michael Reavesszel közösen írta a Köztesvilágot (Reaves sokáig dolgozott a Dreamworksnél, de az ő neve köthető a a Star Trek: Az új nemzedék, az Alkonyzóna és a Sliders készítéséhez is).

 

A Köztesvilág vad kalandozás világokon belül és világok között, jól megrajzolt helyszínekkel és élénk karakterekkel, különleges lényekkel és váratlan fordulatokkal.

Főszereplője Joey Harker, egy átlagos kamasz: próbálja átvészelni az iskola megpróbáltatásait, viszonzatlanul szerelmes, és nincs benne semmi különleges. Azon kívül, hogy képes bárhol eltévedni.

Egy nap aztán felfedezi, hogy az ő Földje csak egy a trillió alternatív Föld között, melyek egy részén a mágia az úr, más részén a tudomány, s ezek ádáz háborúban állnak egymással.

Joeyt a békítő erő, a Köztesvilág szemelte ki magának, mivel született Világjáró, és így segítheti az egyensúly fenntartását, méghozzá más Földekről származó, saját alternatív énjeivel együtt. Kiképzést kap, hogy felvehesse a harcot a mágikus és a tudományos ellenségekkel, hogy ő, aki még a saját kis városkájában is eltéved, világok között járhasson világmegváltó küldetésben.

 

Tags: