Újra menő lesz a Baywatch-piros? Mozi ajánló

Baywatch
Baywatch

A vízimentők a kultikus tévé sorozat után a mozikba költöznek.

 

A harmincon felüliek biztosan emlékeznek még a Baywatchra, a kisportolt férfiak és a feszülő piros fürdőruhás életmentő nők kemény mindennapjaira, ahol a napsütötte óceánpart csak a háttér, mert ahol rengeteg az ember ott a bűn is felbukkan.

A hős és az újonc

A film alapsztorija annyi, hogy az igazi családként működő Baywatch csapatba érkezik egy újonc, akit rávarrnak Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) nyakába. Matt Brody (Zac Efron) az olimpikon úszó, büntetésből kapja azt a feladatot, hogy vízimentőként kell dolgoznia. Nem egy csapatember, finoman is szólva, így nem csoda, hogy hatalmas az ellentét Mitch és Matt között, hiszen a hadnagy szerint a csapat a lényeg. Amúgy érdekesség, hogy nem titkoltan Matt Brody alakját egy kicsit Ryan Lochteról mintázták, az amerikai úszó olimpikon a riói olimpián igen érdekes módon járatta le saját magát és a csapatát is.

A Baywatchnál éppen az új idényre válogatja Mitch és Stephanie (Ilfenesh Hadera) az újoncokat, de a megszokott egy helyett, most három szerencsés is bekerülhet a csapatba. Az egyik próbálkozó Summer Quinn (Alessandra Daddario), akibe természetesen rögtön belezúg a saját démonaival küzdő Matt, a tuti befutó újonc. Summer és Matt között folyik egymás nemi szerveinek stírolása, vagyis első pillantásra egymásba zúgtak. A harmadik felvett meg Ronnie (John Bass), aki évek óta be akar jutni a csapatba, de hát számítógép őrült kocka, dagi is egy kicsit és csak CJ (Kelly Rohrbach) miatt akar tag lenni.

Ugye emlékszünk még Pamela Anderson lassított felvételes futásaira? A sorozatban ő játszotta CJ Parkert, most viszont Kelly Rohrbach futkározik lassítva a mozivásznon és Ronnie nem tud betelni a látvánnyal. Ennek köszönhetően többször is kellemetlen helyzetbe kerül. Ronnie adja a humorforrást a filmben.

Ezek a visszatekintések és a sorozatbeli alapszituációk kifigurázása is jelzi, nem akarják annyira komolyan venni magukat az alkotók. Seth Roganék egy felpörgetett filmet akartak létrehozni, ami azért hajaz a sorozatra is, mert van itt látvány, dráma, szerelem és izgalom is, csak minden kifigurázva. A kérdés, hogy mennyire sikerül nekik bevonzani a mai fiatalokat, akik már nem emlékeznek a sorozatra. Mivel egy korhatáros akció-vígjátékot csináltak, ami nem ajánlott 16 éven aluliaknak és mondhatni, tényleg nem, kilövik a tinik egy igen nagy részét. Régen a sorozatot meg igencsak a tinik nézték, szóval, hogy mennyire sikerül majd megtalálnia a nézőközönséget, nem tudni.

Amerikában állítólag nem annyira, de szinte biztosak lehetünk, hogy az ázsiai piac megint élvezni fogja a látványt. Erre hajaznak Priyanka Chopra szerepeltetésével. Az indiai színésznő alakítja a film főgonoszát, Victoria Leedst, aki bizony összetűzésbe kerül a Baywatch-csapattal. A luxusmulató tulajdonos terjeszkedni akar, na meg kábítószer kereskedelemben is utazik, vagyis elképesztően gonosz. Hullanak, akik nem teljesítik a kívánságát, míg Mitchék elkezdenek nyomozni ellene, ha már a rendőrség nem teszi a dolgát, mert töketlen.

Itt sikerült egymás szemébe nézni

Az új Baywatch nem titkolja a célját, csak szórakoztatni akar, kifiguráznak mindent és mindenkit, hiszen Mitchnél nagyobb isten nincs a parton. Az akciók, a verekedések, a párbeszédek egy kicsit „gagyira” sikerültek, persze ez is csak kifigurázása a sorozatban látható krimi szálnak. Az érzelmi ráhatástól sem mentes a film, vajon mitől siklott ki Matt Brody, az olimpikon élete? Vajon képes lesz csatlakozni a csapathoz, vagy végleg elveszik a világ számára és aranyérem ide, vagy oda, megy a süllyesztőbe? A játékba belementek a sorozat legnagyobb sztárjai is, vagyis David Hasselhoff és Pamela Anderson is felbukkan egy-egy rövidebb jelenetre, még inkább kifigurázva saját maguk szerepét.

A film nem tudott túlnőni a sorozat színvonalán, nem lesz kultikus, mint a sorozat, ami még mindig megérdemli ezt a címet. Ez a rész leginkább egy új, felturbózott sorozatnak a bevezető dupla részére hajaz, amiben a szereplők közötti összhang még nagyon nem érződik. Viszont sorozatban néznénk még sokáig az agyzsibbasztó korhatáros poénokkal a történetet, mert hát Mitch Buchannon és a Baywatch-csapat megunhatatlan. Szikrázó napsütés, az óceán, a kisportolt testek, a lassított felvételek látványa, jót tesznek a szórakozásra vágyó léleknek.

 

MG

Tags: