A Galaxis útikalauz stopposoknak ihlette a harmadik tűzfalat

A Galaxis útikalauz stopposoknak ihlette a harmadik tűzfalat
A Galaxis útikalauz stopposoknak ihlette a harmadik tűzfalat

A Színes Város Budapest Fesztivál keretében elkészült a harmadik tűzfal megszínesítése

 

Elkészült az augusztus 24-én elindult Színes Város Budapest Fesztivál harmadik tűzfala. Az első két tűzfalat berlini alkotók készítették a Kertész utca 27. szám alatt, míg az újabb falfelület három magyar művész keze munkáját dicséri, ugyanebben a parkolóban.

 

Fat Heat, Mr. Zero és ObieOne csavartak egyet a gasztronómia tematikán és egy futurisztikus, sci-fi irányba vitték el. Tervük ihlet forrása, Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című kultikussá vált műve, melynek nem a gasztronómia az elsődleges fókusza, mégis, az univerzumban létező legjobb ital receptjét ebben a könyvben találjuk. Az élményközpontúság, az alkotó elemekkel való kreatív játék, valami új létrehozása mind a gasztronómia, mind a pángalaktikus koktél és a művészet jellemzője is. Az alkotók egy pángalaktikus vizuális gasztro kalandra invitálják a nézőt.

Zaphod Beeblebrox a Pángalaktikus gégepukkasztó feltalálója azt javasolja, hogy "soha ne igyunk kettőnél többet ebből a koktélból, hacsak nem vagyunk 30 tonnás megaelefántok kétoldali tüdőgyulladással".

A fotót Farkas András készítette

 

Tags: