Minden idők legsikeresebb horror-premierét prtodukálta az AZ

AZ
AZ

A bohóc visszatért és tarolt a mozikban

 

Mindenki azt jósolta, hogy az AZ (It, már a mozikban) nagyot fog szólni a világ mozijaiban, ám az eredmények túlszárnyalták az eredeti várakozásokat. A Stephen King regényéből készült bohócos rémfilm minden idők legsikeresebb horror-premierjévé nőtte ki magát, és csak az Egyesült Államokban már a bemutató utáni hétvégén több mint 117 millió dollár bevételt hozott.

 

Egyúttal több mint megduplázta a szeptemberi premierek eddigi rekordját, amelyet mostanáig a Hotel Transylvania 2. tartott – ami már csak azért is különleges eredmény, mert az AZ elkészítésére „mindössze” 35 millió dollárt költöttek.

A filmet 46 országban mutatták be egyszerre, és szinte mindenütt rögtön a toplista csúcsára került: így a világban eddig több mint 66 millió dollár jött össze belőle, ami szintén rekord. A hazai mozikban is hátborzongatóan nagy volt a siker: csütörtöktől vasárnapig több mint 80 ezren váltottak jegyet, hogy megnézzék a gyerekrabló Pennywise bohóc történetét.

És az izgalmak még nem értek véget: a film különleges hangulata nagyon sok nézőt késztet arra, hogy másodszor is befizessen rá, és akik látták, mind azt találgatják, milyen lesz a 27 évvel később játszódó folytatás. Azt már tudjuk, hogy a jövő év elején kezdődő forgatás során a stáb alaposabban elmerül a táncoló bohóc előtörténetében, és hogy nemcsak a mostani gyerekszereplők felnőtt változatát, hanem magukat a gyerekeket is viszontláthatjuk majd.

 

IC Press

 

Tags: