Ray Bradbury: Októberi vidék megjelenés

Ray Bradbury: Októberi vidék
Ray Bradbury: Októberi vidék

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárra jelenik meg egy igazi klasszikus

 

 

Az Agave Könyvek egy igazi klasszikussal készül a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárra: október 19-én jelenik meg Ray Bradbury legjobb horrornovelláit összegyűjtő kötete, az Októberi vidék. Az eredetileg 1955-ben kiadott novelláskötet a szépirodalom egyik amerikai gyöngyszeme, csak angol nyelvterületen több tucat különböző kiadása volt az évtizedek során, és szinte a világ minden táján megjelent.

 

Ray Bradbury, a sci-fi egyik legnagyobb alakja és a novella amerikai mestere már a korai írásaival híveket szerzett magának olvasók és kritikusok között egyaránt, ám aki elsősorban a Marsbéli krónikákról vagy a Fahrenheit 451-ről ismeri, azt ebben a kötetben meglepetés érheti.

 

Egy festői mexikói faluban a halál csupán turistalátványosság.

Egy város alatti városban megfulladt szeretők csendben ismét egymáséi lehetnek.

Egy karnevállal utazó kis ember legédesebb vágya napról napra beteljesedik.

Egy beteg fiúnak a hűséges kutyája az egyetlen kapcsolata a külvilággal. És a túlvilággal.

 

Ez a tizenkilenc borzongató és baljós novella Ray Bradbury másik arcát mutatja meg. Azt az írót, aki kíváncsi az élet és a fantázia sötét oldalára, aki ragyogóan megragadja a világ őrültségének, zűrzavarának és akadályainak lényegét. Az Októberi vidék karakterei élnek, álmodnak, dolgoznak majd meghalnak - és néha ismét élnek, csak hogy felfedezzék, bár gyakran túl későn, hogy az embernek magas árat kell fizetnie azért, hogy valahova tartozhasson.

 

Tags: