A Terminator 2 felújítva és 3D-ben tér vissza a mozikba

A kultikus Terminátor 2 visszatér a mozikba, aprólékos ráncfelvarrás után, ráadásul 3D-ben, a 2017-es kívánalmaknak megfelelően

 

2017. augusztus végén világszerte visszatér a mozikba minden idők egyik legjobb akció-scifije, a kultikus Terminator 2, mégpedig egy vadonatúj digitális restaurációt követően, 3D-ben.

 

A világpremiert eredetileg 2016-ra, a film bemutatójának 25. évfordulójára tervezték a kínai DMG Entertainment és a francia Studiocanal kezdeményezésére, de a 3D konverzió az aprólékos munkálatok és a komplex CGI effektek miatt elhúzódott. A projektet az elejétől a végéig személyesen James Cameron felügyelte, aki ezúttal sem hazudtolta meg maximalizmusát. A digitális felújítást napi szinten Cameron cége, a Lightstorm Entertainment koordinálta, azok a szakemberek, akik a Titanic 3D konverzióján is dolgoztak és jelenleg az Avatar új epizódjainak munkálataiban működnek közre. Emiatt lehetőség nyílt arra is, hogy a T2 eredeti effektjeihez hozzáférjenek és minőségromlás nélkül, közvetlenül a forrásfájlokat dolgozzák fel az új 3D kiadáshoz.

A felújításhoz az eredeti 35mm-es filmet 4K minőségben szkennelték és restaurálták, a fényelést a Technicolor laborjában végezték a '91-es premierhez első körben legyártott, legjobb minőségű filmkópiák alapján.

A 3D konverziót a Stereo D nevű cég végezte, aminek a nevéhez olyan 3D bemutatók fűződnek, mint a Star Wars, Bosszúállók: Ultron kora vagy a Jurassic World. Az aprólékos munkálatok célja nem más, mint hogy a közönség a legújabb Hollywoodi high-end 3D filmek színvonalán élvezhesse az 1991-ben bemutatott kultikus filmet - újra mozivásznon.

 

A Terminator 2 Magyarországon a filmtörténeti klasszikusok újra-bemutatására specializált Pannonia Entertainment mutatja be. Az országos premier előtt két héttel, augusztus 29-én - a filmbéli Ítélet Napja 20. évfordulóján! - nagyszabású Terminator Napot tartanak a Corvin Moziban, sok-sok meglepetéssel, a T2 3D mellett egyetlen alkalommal újra mozivásznon látható a Terminator 1984-ben készült első része is. A filmet augusztus 29. és szeptember 13. között további premier előtti vetítéseken láthatják a Corvin Mozi nézői, szeptember 14-től kezdve pedig országszerte számos helyszínen, Budapesten és a megyeszékhelyek többségén vetítik digitálisan felújított 3D képpel, ugyanakkor a klasszikus '91-es magyar szinkronnal, Gáti Oszkár, Fehér Anna, Minárovits Péter, Józsa Imre magyar hangjával.

A vetítési helyszínek részletes listája a film Facebook-oldalán, a https://facebook.com/TerminatorMozi oldalon olvasható.

 

Tags: