Dan Simmons horror mesterművéből készült sorozat március végén a tv-ben

Dan Simmons könyve alapján készült sorozat - Terror
Dan Simmons könyve alapján készült sorozat - Terror

Budapesten forgattak sorozatot Dan Simmons horror mesterművéből, a Terrorból

 

Március 29-én este 10 órakor debütál hazánkban az AMC-n a Terror, a csatorna saját gyártású tízrészes sorozata, ráadásul rögtön két epizóddal. A sorozat Dan Simmons, a Hyperioni énekek és az Ílion-duológia díjnyertes szerzőjének részben igaz történeten alapuló regényéből készült, amit a kritikusok Simmons horror mesterművének tartanak, és többek közt Stephen King is nagy rajongója. A könyv március 20-án jelenik meg keménykötéses kiadásban.

 

Közel egy évvel ezelőtt indult a sorozat budapesti forgatása, melynek történetében a Brit Királyi Haditengerészet flottája az északnyugati átjáró felfedezésére indul. De az expedíció minden rémálmot felülmúl, a legénység teljesen átfagyott, a készletek kifogyóban, és a viszontagságos helyzetben már nem csak az elemekkel, de egymással is harcba szállnak a fedélzeten az életben maradásért.

Ugyanakkor nem a fehér, de folyamatosan átformálódó táj, a dermesztő hideg vagy a készletek felélése jelenti a legnagyobb fenyegetést a tengerészekre, sőt, még csak nem is az, hogy a hajóikat szép lassan összezúzza az óceán engesztelhetetlen ereje.

Nem, egy sokkal félelmetesebb veszély is leselkedik rájuk: valami, ami odakint vadászik a jeges sötétségben, ami követi a hajókat, és egyesével végez a legénység tagjaival, akiket megcsonkít és felfal. Egy névtelen valami, ami sehol sincs, és mégis mindenhol ott van: a tőle való rettegés az expedíció legnagyobb ellensége.

 

A tízrészes sorozatban többek közt olyan ismert színészek játszanak, mint Jared Harris (The Crown/Mad Men), Tobias Menzies (Outlander – Az idegen) és Ciarán Hinds (Trónok harca).

 

Tags: