Rólunk és nekünk szól a This is us

Rólunk szól
Rólunk szól

Rólunk szól - és nekünk, akik

 

 

1. szuperhősök, horror, véres harcok, sci-fi és vad szex jelenetek nélkül is hajlandóak vagyunk megnézni egy filmet

2. szeretjük, ha igazi érzelmeket és sorsokat láthatunk, de utáljuk a szentimentális érzelgősséget

3. őrülünk, hogy nincs főgonosz, de hibátlan főhős sem, hogy nem egymás ellen, hanem egymásért küzdenek a szereplők

 

A Rólunk szól – eredeti címén This is us ilyen sorozat és bármilyen hihetetlen mégis annyira lebilincselő, hogy vigyázat! Sorozatfüggőséget okozhat.

Ha már elmondtam, hogy mi-minden nincs benne, igyekszem megfejteni a titkát mitől kattant rá fél Amerika, mitől szárnyal a filmes oldalakon (Rotten Tomatoes: 89%, IMDB: 8,9 pont) és miért kapott az egyik főszereplője Sterling K. Brown (Randall szerepében) pár napja Golden Globe díjat „legjobb alakítás televízós sorozatban” kategóriában.

Az egyik titok tényleg a szereplőgárda: öt nagyon karakteres főszereplő, merthogy tulajdonképpen egy család(tele)regénnyel van dolgunk, mondhatnánk az öt tagú Pearson család élete, de ennél sokkal több és teljesen más mint amit valaha is láthattunk eddig ebben a témában. Egyrészt a történet különböző idősíkokban mozaikszerűen áll össze, így a három gyereket 2-2 különböző szinész – nemszámítva a babakori énjeiket alakítja. A másik különlegessége a sorozatnak, hogy szinte minden „kisebbség” szerepel benne, de valami olyan természetességgel, hogy muszáj megkedvelnünk a homoszexuális, a drogfüggő, az extrém túlsúlyos, a színesbőrű illetve ezeket halmozottan felvállaló szereplőket, akár volt előtte előítéletünk, akár nem.

A sztori legyen meglepetés, de annyit elárulhatok, hogy nehéz megúszni bőgés nélkül, de olyan jóleső, meghatódott, de szép az élet, pedig nehéz féle utóízzel.

Ja, hogy elfelejtettem rosszat is írni, vagy kritizálni valamit ...hát én próbáltam, de sajnos menthetetlenül beleszerettem a Pearson családba. Ha valakinek mégse tetszene, az már az első rész első 10 percében eldől, mert berobban a történet és vagy magávalsodor, vagy hidegen hagy. Egy próbát megér!

 

MM

Tags: