A sztárok tökéletes mosolyának titka

Tom Cruise tökéletes mosolya
Tom Cruise tökéletes mosolya

Sztárok, akik felnőtt fogszabályozás segítségével nyerték el Hollywoodi mosolyukat.

 

 

1. Justin Bieber – Invisalign, fellépésre hangolva

Justin Bieber-t minden lány és talán a fiúk többsége is biztosan ismeri. Ő az, akinek a nevét a tini lányok könnyes szemmel, sikítva üvöltik a koncerteken, akinek egyetlen érintéséért mindenüket odaadnák és aki sok-sok évvel ezelőtt ország világ számára, a video blogjában mutatta be az Invisalign fogszabályozóját, melyet fogtorlódása miatt viselt. Természetesen tinédzserként nem saját akaratából kezdett neki a kezelésnek, sokkal inkább a producere, Scooter Braun kívánságára.

A kezelés érdekessége, hogy a fogszabályozást a producer édesanyjának köszönhetjük, aki ekkora már évtizedek óta fogszabályozással foglalkozott. A készülék megválasztásakor nagy hangsúlyt kapott, hogy fellépések előtt eltávolítható legyen, ezáltal ne zavarja a hangképzést illetve, hogy a fényképeken minél kevésbé látszódjon. Mostanra már biztosan elmondhatjuk, hogy jó munkát végeztek, hiszen Justin mosolya ma is megdobogtatja a női szíveket.

 

2. Tom Cruise – Az amerikai álom

Tom Cruise, aki ma a nők bálványa és hihetetlen akciójeleneti miatt a férfiak példaképefogászati értelemben igazi állatorvosi ló volt. Fiatalon a fogait nem tartotta rendben, így felnőtt korára maradt, hogy a ma ismert mosolyával meghódítsa Hollywood-ot.

A fogak sorba állításához kombinált kezelésre volt szükség, így a hagyományos porcelán fogszabályozó mellett Invisalign készüléket is bevetettek a tökéletes mosoly érdekében. Sajnos a kezelése fogszabályozási szemmel nem lett tökéletes hiszen, ha alaposabban megnézzük Tom mosolyát észrevehetjük, hogy a felső metszők középvonala erősen balra tolódott és így a jobb felső nagymetsző helyezkedik el az arc középvonalában. Ezt később ő is felismerte és egy újabb fogszabályozó kezelés helyett, mérsékelt eredménnyel ugyan, de koronák segítségével enyhítette. Tom tökéletes példája annak, hogy a fogászati társszakmák együttműködésével könnyedén elérhetjük a kívánt Hollywoodi mosolyt, és ennek kapcsán azt is fontos megemlíteni, hogy a fogszabályozás Budapesten több rendelőben ma már ugyanolyan fogszabályozó készülékekkel zajlik, mint Hollywoodban.

 

3. Kate Middleton – Brit elegancia, francia különcség

Kate Middleton a nem oly rég megrendezett esküvője alkalmából vállalkozott a felnőtt kori fogszabályozásra, hiszen tudta, a nagy napon több ezer kamera kereszttüzében lesz. Kate vágya nem egy amerikai típusú sablon fogszabályozás volt, ahol a fogak, mint a zongora billentyűi hófehéren egymás mellett állnak. Sokkal inkább egy egyénre szabott, a természetesség érdekében enyhe hibákat meghagyó, de az összképet harmonikusnak mutató kezelés. Így talált rá Franciaországban a számára ideális megoldásra, a számítógéppel tökéletesen egyénre szabott belső fogszabályozásra.

Természetesen, mint mindenben, a francia mentalitás a kezelésében is megmutatkozott, hiszen Dr. Fillion, aki a fogszabályozást tervezte a „tökéletes tökéletlenség” jegyében dolgozik. Ennek ellenére vagy épp emiatt oly természetes és elbűvölő Kate mosolya.

 

4. Emma Watson – Hermione mosolya

A Harry Potter sztárja, Emma Watson sem a varázspálcája segítségével nyerte el mostani, gyönyörű mosolyát. 14 éves korában döntött úgy, hogy karrierje érdekében vállalja a fogszabályozást, ezzel kiegyenesítve a torlódott fogait. A kezelés ugyan hagyományos fém fogszabályozóval történt, de mindössze 4 hónapig tartott így nem csoda, ha nem kapott akkora felhajtást a „fogszabályozós Hermione”.

Emma mosolya mind a mai napig hibátlan, így búcsút inthetünk annak a tévhitnek, hogy a fogszabályozás eredménye a tinédzserkor után szertefoszlik.

 

5. Cristiano Ronaldo – A világklasszis mosoly

Ronaldo futballista karrierje elején nem büszkélkedhetett a ma már nők millióit tűzbe hozó, tökéletes mosolyával. Menedzsere tanácsára a felnőtt korban végzett fogszabályozó kezelés mellett döntött annak ellenére, hogy a kezelést nehezítette egy fogfejlődési rendellenesség, nevezetesen a jobb felső kismetsző csírahiánya.

A hagyományos porcelán fogszabályozóval végzett kezelés eredményeként korrigálták Ronaldo harapási eltérését, a középvonal eltolódását és rést nyitottak a beszűkült kismetsző helyén, ahová egy implantátum beültetése után koronát helyeztek. A végeredmény önmagáért beszél, világklasszis mosoly egy világklasszis futballistának.

 

Tags: