Tom Cruise: Az ember arca elkenődik a 8 G hatására

Tom Cruise nem vezethette saját maga a Top Gunban a vadászgépet, de az élmény és a hatás valódi a filmben, mert van, amit nem lehet eljátszani, élőben kell megcsinálni

 

Köztudott, hogy Tom Cruise szereti maga végezni filmjei kaszkadőrmutatványait, néha meg is sérül, de szerinte ettől jó buli a forgatás. A Top Gun: Maverickben is valódi minden vadászgépes jelenet, bár Cruise nagy bánatára nem lehetett ő a pilóta, mivel civilek nem vezethetnek katonai járművet. Ettől még az élmény és a hatás valódi, néhány manővernél 8 G, azaz a gravitáció nyolcszorosa nehezedett rá.

 

„Agresszív élmény – mondta Cruise a People magazinnak adott interjúban. – Ezt nem lehet eljátszani, élőben kell megcsinálni. Az ember arca szabályosan elkenődik a 8 G hatására.”

A filmben minden vadászgépben nyolc IMAX-kamerát helyeztek el, hogy a nézők átélhessék, mit éreznek a vadászpilóták repülés közben. A Top Gun: Maverick az 1986-os világsiker folytatása, amelyben a címszereplő visszatér, hogy különleges küldetésre képezze ki a vadászpilótákat.

(Top Gun: Maverick – hazai bemutató: 2020. július 16.)

Tags: