Segélyszállítmány Horvátországnak

Segélyszállítmányt indít Horvátországba a magyar katasztrófavédelem

 

Hat raklapnyi segélyszállítmányt indít a magyar katasztrófavédelem Horvátországba a földrengés okozta helyzet kezelésére. A keddi 6,3-as erősségű földrengés kezelésére Horvátország az Európai Unióhoz fordult segítségért. Sátrakat, világítóeszközöket, összecsukható ágyakat és hálózsákokat kért a tagállamoktól.

 

A katasztrófavédelem jelezte, hogy Magyarország is segít a szomszédos országon és lakóin. A horvátországi földrengést, még Magyarországon is érezni lehetett.

Magyarország délnyugati szomszédunk megsegítésére az elsők között jelezte segítő szándékát és 250 összecsukható tábori ágyat és 250 hálózsákot ajánlott fel, amit Horvátország el is fogadott.

A két tonnás, hat raklapból álló segélyszállítmány kora délután indul el a katasztrófavédelem logisztikai bázisáról, és várhatóan még az esti órákban megérkezik a letenyei határátkelőn keresztül a horvát polgári védelem Zágrábhoz közeli raktárbázisára.

Magyarország legutoljára 2020. március 23-án küldött segélyszállítmányt Horvátországnak. Akkor egy 5,6-os erősségű földrengést követő helyzet kezeléséhez nyújtottunk segítséget 200 tábori ággyal és 200 matraccal.

 

Tags: