Sikerkönyv alapján készült film, A Fehér Tigris

A Fehér Tigris januárban érkezik a Netflixre, a forgatókönyv Aravind Adiga sikerkönyve alapján készült.

 

A Fehér Tigris Aravind Adiga sikerkönyvén alapszik, a forgatókönyvet írta és a filmet rendezte Ramin Bahrani, a vezető producer szerepét pedig Ava DuVernay, Priyanka Chopra Jonas és Mukul Deora producer töltötte be.

 

A történetről röviden:

Egy tehetős indiai házaspár (Priyanka Chopra Jonas és Rajkummar Rao) ambiciózus és furfangos sofőrje (Adarsh Gourav) az eszét felhasználva tör ki a szegénységből, majd saját vállalkozásba kezd.

"Olyan lénnyé kellene válnom, amelyből generációnként csak egy születik."

"Te irányítod a sorsodat"

A történet a társadalmi normák, hagyományok felrúgásáról is szól, egy olyan országban, mint India, nehéz kitörni abból a kasztból, ahova születtél. Aravind Adigra könyvre arra is felhívja a figyelmet, hogy az európai, vagy amerikai emberek nagyon máshogy gondolkodnak Indiáról, mint ahogy esetleg azt az ott élők átélik a több ezer éves hagyományokat. A könyv nem szokványos történetet mesél el, hiszen a főhős sofőr lesz, majd egy gyilkosság árán lesz gazdag és úgy tör ki a szolgasorból, de hogy mi az igazi mondanivaló, ahhoz el kell olvasni a könyvet, vagy jelen esetben meg kell nézni a filmet:

Premier: 2021. január 22-től lesz látható a Netflixen

 

Tags: