Az elektromos autókat könnyebbé kellene tenni

Egy új kutatás szerint, az elektromos autókat könnyebbé kellene tenni, több szempontból is meggondolandó a felvetés

 

 

A Nature-ben megjelent dolgozatukban Blake Shaffer, Maximilian Auffhammer és Constantine Samaras azt sugallják, az elektromos járművek a súlyuk miatt kevésbé biztonságosak, kevésbé hatékonyak és ezért kevésbé gazdaságosak.

 

Szerintük az éghajlatváltozásnak is köszönhetően folyamatos lesz a közeljövőben a benzines autók elektromosra cserélése. De ahhoz, hogy ez sikeres legyen, könnyebbé kell tenni az elektromos autókat.

Jelenleg az elektromos autók nehezebbek mint a benzinüzeműek, a nehéz akkumulátorok miatt. Ráadásul, a mérnökök jobban megerősítik az elektromos autókat, hogy elbírják a nehéz akkumulátorokat. Ezért azt javasolják, könnyebbé kell tenni az akkumulátorokat.

Egyelőre a kutatók főleg azon dolgoznak, hogy az akkumulátorok minél több energiát tudjanak tárolni, hogy az elektromos autókkal, minél nagyobb távolságot lehessen megtenni. De azt javasolják a kutatók, egyúttal a súlycsökkentésen is dolgozni kell. Nem csak azért, mert a nehezebb súly miatt kevésbé hatékonyak, hanem baleset szempontból is fontos a súlybeli különbség, egy benzines autóval való ütközés esetén nagyobb veszélyt jelentenek a benzines autókra.

Tags: