Gon, a kis róka

Gon, a kis róka
Gon, a kis róka

Ember és állat megértheti egymást? Megrendítően szomorú animációs mese

 

Hyoju édesanyja súlyos beteg, ahhoz, hogy jobban legyen a fiúnak angolnát kell fognia, de Gon, a kis kópé róka megszökteti az angolnát, Hyoju édesanyja pedig hamarosan meghal. Gon, a kis róka, aki képes embergyermek alakját is felvenni, érzi, milyen rossz lehet most Hyojunak, hiszen ő is elveszítette az édesanyját egy ember alkotta csapdának köszönhetően. Titokban megpróbálja megvigasztalni Hyojut, minden nap mandulát és gombát hagy a fiúnál.

 

Hyoju nem sejti, hogy kitől kapja az ajándékokat, és amikor egy nap meglátja újra a rókát a házuk körül ólálkodni, nem várakozik tovább, hogy megbosszulja a róka korábbi tettét. Kész megölni Gont, hiszen régóta lelkiismeret furdalása van, mert korábban hagyta elfutni a rókát, és ha akkor megembereli magát, akkor az anyja talán még élne.

A stop motion technikával készült animációs mese nem ad feloldozást, megható, szomorú, és elgondolkodtató. Nincs happy end a végén

A 27 perces animációs mese több mint két év alatt készült el, Yashiro Takeshi rendezte. Az eredeti történetet Nankichi Niimi írta 1930-ban.

 

Molnár Gábor

Tags: