A Teqball meghívást kapott a 2023-as Európa Játékokra

Meghívást kapott a 2023-as Európa Játékokra a magyar sportág, a Teqball

 

A 100%-ig magyar sportág első alkalommal szerepelhet a 2023-as Európa Játékokon, amelyből a soron következő alkalmat az Olimpiai Bizottság (EOC) és a Lengyel Olimpiai Bizottság szervezi. Európa legrangosabb sporteseményét 2023. június 21. és július 2. között rendezik meg Krakkóban. A korábbi játékokon 50 nemzet mintegy 10 ezer sportolója vett részt.

 

A teqball a 2023-as részvétellel több olimpiai és nem olimpiai sportághoz csatlakozik. Az eseményen az európai országok sportolói férfi és női egyesben, párosban, valamint vegyespárosban is versenyezhetnek.

A FITEQ (Federation International de Teqball) célja, hogy a nemzeti szövetségek és a klubfejlesztési programoknak köszönhetően, a teqball tovább erősödjön Európában. A több mint 4 millió közösségi média követővel rendelkező teqball reméli, hogy a sporteseményre még több látogatót, szurkolót, fiatal sportrajongót tud odacsábítani.

„Ez egy különleges nap a teqball család számára. Sportunk Európában született - egy olyan kontinensen, amely azóta globális növekedésünk középpontjában áll. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a sportunk a legrangosabb európai sportesemény részese lehet. Hálásak vagyunk az Európai Olimpiai Bizottságoknak, a Lengyel Olimpiai Bizottságnak és a Szervezőbizottságnak. Úgy gondoljuk, hogy az ifjúságközpontú és a nemek közötti egyenlőségre nagy hangsúlyt fektető sportunk egyedülálló perspektívát hozhat, és valódi értéket adhat a 2023-as Európa Játékoknak."

Hasan Arat, az Európa Játékok Koordinációs Bizottságának elnöke hozzátette:

„A teqball egy olyan összetett sportág, ami nem csak az ügyességen és koncentráción, hanem az állóképességen is alapszik. Nagy örömmel üdvözöljük az új sportot a 2023-as Játékok programjában. Ismét megmutatjuk hajlandóságunkat arra, hogy az új sportágaknak is lehetőséget nyújtsunk olimpiai sportjaink mellett.”

 

Az első Európa Játékokat 2015-ben Bakuban, Azerbajdzsánban rendezték, majd 2019-ben a második eseménynek Minszk városa adott otthont.

Tags: