Sergio Leone-filmhét lesz a Cinema MOM-ban

2023. augusztus 24-29. között Sergio Leone-filmhét lesz a Cinema MOM-ban

 

Sergio Leone-filmhét lesz a Cinema MOM Moziban: a rendezőtől hat klasszikus western filmet láthat a nagyközönség augusztus 24. és 29. között Budapesten.

 

A Pannonia Entertainment hétfői közleménye szerint a hatnapos, a 19 órakor kezdődő programban a filmklasszikusok többnyire eredeti nyelven, magyar felirattal lesznek láthatóak, egyedül Terence Hill Nevem: Senki című filmjét vetítik szinkronizálva.

Mint írják, augusztus 24-én a három spagettiwestern, a "Dollár-trilógia" nyitányával indul a vetítéssorozat: az 1964-es Egy maréknyi dollárért című filmet vetítik Clint Eastwooddal a főszerepben, Ennio Morricone zenéjével. A Spanyolországban forgatott olasz alkotást 4K-s felbontásban vetítik - írják a közleményben.

Augusztus 25-én az 1965-ben készült Pár dollárral többért című alkotás, augusztus 26-án a Volt egyszer egy vadnyugat című film kerül a vászonra Henry Fonda és Charles Bronson főszereplésével. Az 1968-as klasszikust szintén 4K-s verzióban vetítik.

Augusztus 27-én a Dollár-trilógia harmadik filmjét, az 1966-os A Jó, a Rossz és a Csúf című westernt láthatja a közönség, augusztus 28-án pedig az Egy marék dinamit című filmet 1971-ből. Ez utóbbi Leone Amerika-trilógiájának középső darabja.

A filmhét utolsó napján, augusztus 29-én Terence Hill Nevem: Senki című klasszikusát láthatja a közönség. Az 1973-as alkotást Leone producerként felügyelte, a zeneszerző szintén Ennio Morricone volt - áll a közleményben.

 

forrás: MTI

Tags: